Er du lykkelig?

Alltid er det noe som kunne gjort livet vårt bedre. Alltid mangler vi bare en liten ting for å bli fullstendig lykkelige, enten det er en kjole, en perfekt kjæreste, litt mer penger, litt mindre kilo osv. Det er hele tiden noe som driver oss videre, for at vi skal få ett bedre og mer lykkelig liv. Noen ganger blir jeg helt kvalm av meg selv, som ønsker mer og mer, mens barn i afrika får bare mindre og mindre. Jeg er ikke kristen, men synes Matteus-prinsippet beskriver dette bra : "For den som har, han skal få og ha i overflod; men den som ikke har, han skal miste til og med det han har" (Matteus 25.29)
Vi har så mye, og aldri har vi i det nordiske hatt det bedre, ihvertfall etter min mening... We are living in a material world! ingen tvil om det. Vi higer etter status , penger, 15 min i rampelyset, anerkjennelse, you name it! Alt for å få det bedre, og at andre skulle ønske de var oss.
Jeg skulle ønske det ikke var slik , og at jeg kunne med ett magisk knips forandre denne tankegangen. Men, det er ikke realistisk, det vet jeg så altfor godt. Jeg lurer på hva som skal til for å åpne øynene til folk, og for å få de til å se lenger enn til sin egen nesetipp. Egoisme er en sykdom! Kjemp mot den!

" Det er ikke nok å ha ett godt hode, det viktigste er å bruke det godt" Reneè Descartes
I hope for more, and more!


71014moneyhappinessvlvertical

4 kommentarer

Elisabeth Annie

31.mai.2009 kl.17:21

JEG ER ULYKKELIG : (

Silje :]

31.mai.2009 kl.17:23

Bra skrevet! Jeg er helt enig :)
Jeg er materalistisk og jeg er fult klar over det.Men penger er ikke akkuratt noe jeg har. 3 år som student med lite penger.Endelig ferdig å studere, men har en gjeld på 16000 som jeg skylder.Så får ikke akkuratt nytet sommerferien.Jeg er ikke den i verden som har det verst, men du blir ikke i godt humør når du er i gjeld heller.Med andre ord: Jeg er en lykkelig person, som bekymrer seg.Jeg synes ulykkelig er ett ord, som ikke må overbrukes

Julianne

03.jan.2010 kl.14:08

Den materielle hverdag kan ikke gi ekte, tilfredstillende glede over lengre tid.

Men når man forer det spirituelle, da vil man føle ekte glede, ekte kjærlighet.

Ikke ved å kjøpe den pene kjolen, eller få en kropp som du har lært deg å streve etter.

Hig etter det som alltid har vært, ikke det mennesker har funnet opp. Idealer, status, alt er bare tull. Det vil man innse så lenge man kommer i kontakt med det gudommelige. Man trenger fortsatt det materielle for å være et menneske, men vær vettug og husk

"Vi er ikke mennesker som har en spirituell opplevelse, vi er evige spirituelle vesen som har en menneskeopplevelse":)

Skriv en ny kommentar

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

23, Oslo

"Vi ser alt sammen i et speil, i en gåte. Noen ganger kan vi gløtte igjennom speilet og se litt av det som er på den andre siden. Hvis vi pusset speilet helt rent, ville vi se mye mer. Men da ville vi ikke lenger se oss selv.." Jostein Gaarder.

Kategorier

Arkiv

hits