I believe in fairytales..

Fe
Feer var i den gammleste folketroen en slags kvinne med vinger som bestemte barns skjebne ved fødselen. I gammle legender og sagn fortelles det også at feer var ånder som tok med døde mennesker til et annet sted etter døden. For det meste så er feer symbol på kjærlighet. Feer og engler ble ofte sammenlignet i gammel mytologi. Mennesker trodde alltid at feer bare var folkeeventyr og overtro, helt til en gruppe mennesker i den engelske byen Cornwall hevdet at de hadde funnet et sted, der feer sang og danset i harmoni. Det var såklart ingen som trodde på dem når de sa dette, så de tok et bilde, et bilde som viser ei lita jente bak en gruppe dansende feer. Da de kom tilbake og viste menneskene bildet, trodde de på dem. Senere ble dette avslørt som en av verdens største bløffer. Også i dag blir noen feer kalt "Corwall feer".
viewimg


Bildet(over) er tatt i 1917, og er det mest kjente bildet av "Cornwall Feene". Det tok en stund før bildet ble avslørt som en bløff.

derbyshirefairy1
"Ekte" fee funnet i England i 2007.
HJELPES!!
Når jeg tenker på feer går mine tanker umiddelbart til Disney. Trygge gode Disney med sine filmer om feer der de er snille, gode, vakre og magiske. Slik som dette :

dengodefe1227611946

littleonefairy


7954fairywithlight

jinnyjoefairyDet er godt å drømme seg bort i blant. Vil påpeke at jeg ikke sier jeg tror på feer med dette innlegget. Jeg tror det er ånder som er blitt misforstått og at mennesker har kalt de feer.


Edit: Når det gjelder bildet av den "ekte feen fra england, så tror ikke jeg personlig at den er ekte

7 kommentarer

Prunella

21.jul.2009 kl.22:43

Hvor fant du det bildet av feen fra England?? det så jo bare makabert ut!

Trine

21.jul.2009 kl.22:57

Jeg tenker meg at mammaen min er blitt en fe, en som passer på.. Hun har vinger...Feer er nydelige. Vakre bilder, ja bortsett fra det ene da..

Cristina Waldorf

24.jul.2009 kl.21:29

hei! du ligger på vennelisten min her på blogg.no, derfor vil jeg bare informere om at cristinawaldorf.blogg.no nå skal slettes. ønsker du fortsatt å lese bloggen min, besøk meg på cristinawaldorf.blogspot.com :) hadde vært koselig om du la igjen en hilsen på sistnevnte link slik at jeg fortsatt kan finne bloggen din :)

lea

22.des.2010 kl.20:41

hei du kjenner ikke meg og jeg kjenner ikke deg men kul side jeg tror også på feer !

love lea

lea

23.des.2010 kl.12:43

hei du kjenner ikke meg og jeg kjenner ikke deg men kul side må jeg si jeg ELSKER feer og alver og tor på dem !

love my lea! <3

eirin

17.feb.2011 kl.22:55

kul blogg<3

nora

04.mai.2011 kl.15:16

kul blogg.Jeg tror at det finnes feer et sted der ute.

Og jeg hadde rett for vi har bevist her i denne bloggen er det et bilde av en helt ekte fe.

besøk hjerne min blogg

Skriv en ny kommentar

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

24, Oslo

"Vi ser alt sammen i et speil, i en gåte. Noen ganger kan vi gløtte igjennom speilet og se litt av det som er på den andre siden. Hvis vi pusset speilet helt rent, ville vi se mye mer. Men da ville vi ikke lenger se oss selv.." Jostein Gaarder.

Kategorier

Arkiv

hits