TOLERANSE FOR FORSKJELLER

Jeg har hatt en periode i livet mitt, da jeg ikke trodde på noen som helst form for Gud eller høyere makter. Jeg argumenterte heftig imot Bibelen, og klarte ikke å sette meg inn i andres perspektiv på livet og deres tenkemåter. For meg var det helt latterlig å tenke på alle som satt i kirken og ba til denne mannen. Jeg gjorde rett og slett narr.

 

Nå føler jeg at jeg har vokst masse som person. Nå er det ikke vanskelig for meg å tenke meg til andres levemåter , og jeg har større toleranse for livsstiler som er annerledes enn min.

 

Pakistaner, kineser eller nordmann. Krishna, Allah eller Gud. Vi har alle likheter og ulikheter, uten at det er nødvendig å sette opp skillevegger av den grunn.

Visste du for eksempel at den gyldne regelen, eller nestekjærlighetsprinsippet finnes i nesten alle religioner, bare formulert litt forskjellig. Vi er likere enn vi tror. Vi dømmes ikke av hvilken tro vi har, men hvordan vi velger å leve livet vårt og vår oppførsel.

LAG ROM FOR ULIKHETER I HVERDAGEN!! Og elsk din neste ...:)

 

?Ved å være god mot andre, er du best mot deg selv?

Én kommentar

monicas blogg ;O)

05.jan.2010 kl.07:34

jupp..akuratt som om jeg skulle sagt det selv.Vi er menneske,og fungerer på samme måte,og ja...du har så rett!

Skriv en ny kommentar

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

23, Oslo

"Vi ser alt sammen i et speil, i en gåte. Noen ganger kan vi gløtte igjennom speilet og se litt av det som er på den andre siden. Hvis vi pusset speilet helt rent, ville vi se mye mer. Men da ville vi ikke lenger se oss selv.." Jostein Gaarder.

Kategorier

Arkiv

hits