Nå tenner vi det første lys

Nå er den første søndagen før julaften, for en deilig tid vi kommer inn i nå! Jeg elsker førjulstiden og bruker den til å kose meg på det aller høyeste. Tiden tilbringes sammen med gode venner og familien, (jo flere vi er sammen vet du) Jeg må innrømme at den tradisjonelle lilla adventsfargen har måttet vike litt for den deilige røde julefargen i år! Har vel kun to lilladuker oppe, mens alt annet er rødt. Det matcher jo bedre med alle nissene og de røde sløyfene min..:) 
 Herlig! Har selvfølgelig adventslysene mine i lilla, og slik skal det være helt fram til den aller siste adventssøndagen, da er det nemlig lov å skifte til røde! Eller var det julaften..? mhmm...

"Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede. "Visste dere forresten at kirkeåret starter ikke 1 januar, MEN 1 advent?? Dette sier kirken om adventssøndagene og tradisjonen med lysene:
"Å markere adventstiden med å tenne et nytt lys på hver av de fire søndagane er en gammel og fin skikk. Lyset tiltar i styrke jo mørkere det blir ute og jo nærmere vi kommer det store lyset: Kristus som fødes i en stall."


Ha en super kveld alle sammen!(Ikke min adventsstake, men den ligner veldig!! Hentet fra google.no)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

MYSTICA -Det overnaturlige, magi , fantasi og tro

23, Oslo

"Vi ser alt sammen i et speil, i en gåte. Noen ganger kan vi gløtte igjennom speilet og se litt av det som er på den andre siden. Hvis vi pusset speilet helt rent, ville vi se mye mer. Men da ville vi ikke lenger se oss selv.." Jostein Gaarder.

Kategorier

Arkiv

hits